3 Tips voor een betere iPhone 4 batterijduur

Hoe verleng je de batterijduur van jouw iPhone? Hier bieden we een drietal tips om de batterijduur te vergroten.

Tegenwoordig zijn we vrijwel net zo afhankelijk van onze smartphones als van zuurstof. Dit zorgt ervoor dat we hogere eisen stellen aan de levensduur van de batterij, in de hoop dat de accu langer meegaat tot aan het volgende oplaadmoment. Vaak blijft dit slechts bij een illusie. De meesten van ons zien de smartphone batterij snel leeglopen.

In dit artikel is de top 3 aan tips om de batterijduur van jouw iPhone te verlengen verzameld. Deze tips zijn naast de oude iPhone 4 ook geschikt voor andere iPhone modellen. Achterhaal de oorzaak van het leeglopen van jouw iPhone batterij. Volg deze tips om de levensduur van de batterij terug te brengen naar het oude niveau. Niet mogelijk? Zorg er op z’n minst voor dat de batterij een hele dag door kan zonder op te laden.

Tip 1: Pas de helderheid aan en verleng de batterijduur

Deze methode stelt jou in staat om de helderheid van het beeldscherm naar behoefte aan te passen. Dit weerhoudt het beeldscherm ervan om voortdurend op z’n helderst te zijn. Om de levensduur van jouw iPhone 4 te verbeteren kun je dus beter de regie in handen houden.
Volg de onderstaande stappen om de helderheid aan te passen:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en kies Beeldscherm & Helderheid.
  3. Schakel de automatische helderheid uit door op de optie te klikken.
  4. Pas de helderheid aan naar een lager niveau door naar links te swipen.

Tip 2: schakel Background Refresh uit voor apps die je niet vaak gebruikt

Background App Refresh laat jouw apps zoeken naar nieuwe informatie op de achtergrond. Vanwege Background App Refresh draaien apps niet voortdurend op de achtergrond, maar updaten ze alleen op bepaalde momenten, locaties en accu-niveaus.

Wil je de levensduur van jouw batterij verbeteren? Schakel dan de Background App Refresh in z’n geheel uit of schakel het slechts voor de minder belangrijke apps uit. Voor het uitschakelen van de Background App Refresh ga je naar Instellingen > Algemeen > Background App Refresh > Tik op de optie om Background App Refresh te weigeren zodra je via Wi-Fi of 3G/4G surft.

Tip 3: verwijder bestanden van jouw iPhone en bespaar energie

Een iPhone vereenvoudigt jouw leven via apps. Deze apps nemen vaak veel opslagruimte in waaraan diens cache bestanden zich vaak schuldig maken. De cache bestanden omvatten onder meer afbeeldingen, snapshots, video’s en audio. De cache versnelt tijdelijk de toegang tot bestanden. In de loop van de tijd kunnen ze meer dan 1 gigabyte aan ruimte in beslag nemen. Telkens als je een app start moet je wachten op het laden van deze gegevens waarbij ook energie wordt verbruikt.

Een schoonmaakprogramma helpt om allerlei rommel en ongewenste bestanden te verwijderen. Verwijder bestanden als foto caches, browsegeschiedenis, persoonlijke en gevoelige gegevens (bijvoorbeeld oproepgeschiedenis) en iOS notificaties.

Bekijk meer tips op Apple.com over het optimaliseren van de gebruiks- en levensduur van jouw iPhone batterij. Helpt dit niet? Kijk dan voor een nieuwe iPhone 4 batterij. Lees ook binnenkort op dit blog over de instructies voor het vervangen van de iPhone 4 batterij. In het bezit van een andere iPhone? Kijk dan naar een andere iPhone batterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *