Verschil origineel versus huismerk

Wat is het verschil tussen de originele iPhone 4 batterij en een huismerk batterij? De één is duurder dan de ander. Over de originele iPhone 4 batterij kunnen we kort en krachtig zijn: dat is exact de batterij die in jouw huidige toestel zit, gemaakt door Apple.

Ook huismerk batterijen komen uit een fabriek die ze speciaal voor de iPhone 4 maakt. De huismerk iPhone 4 batterijen hebben dezelfde specificaties, hetzelfde uiterlijk en ze passen gewoon in de iPhone 4. Het enige verschil is dat het geen originele onderdelen zijn. Om geld te besparen (waar je als consument flink van profiteert) is er bij huismerk iPhone accu’s vaak minder tijd besteed aan het uiterlijk van het product. Zo kan het voorkomen dat er nog Chinese tekens op de batterij staan in plaats van een Engelse of Nederlandse tekst.

De keuze is aan jou. Er zijn mensen die liever met originele onderdelen werken, omdat ze op die manier kunnen vertrouwen op iets dat ze gewend zijn. Wij kunnen dan wel vertellen dat huismerkbatterijen even goed zijn en je het verschil in gebruik niet gaat merken, maar als je liever een paar tientjes meer betaalt voor een origineel onderdeel dan is dat uiteraard jouw goed recht.